Sådan spiser du mere fisk

Vi bliver hele tiden smidt i hovedet, at fisk er sundt. Faktum er dog bare, at det er de færreste, der lever i en hverdag, hvor de får nok fisk. Der er dog en masse gode måder, hvor du kan få mere fisk en i en hverdag. Der er jo det udtryk, som staten har lavet. ”Fisk – 2 gange om ugen”. Det er faktisk ikke så svært at leve op til det, for der findes jo meget forskellig slags fisk. Her i artiklen kommer vi med nogle gode råd til, hvordan du kan få mere fisk i løbet af ugen.

Planlæg din mad uge

Planlægger du ikke i forvejen din mad uge, så er du nødt til at gøre det. Har du ikke et overblik over, hvad du skal have at spise, vil det som regel blive noget spontant, og her er fisk sjældent den hurtigste løsning. Det tager nemlig noget tid at tilberede. Derfor skal du planlægge dine retter nogle dage frem, så du kan indkøbe de forskellige ting. Så kan du også få gjort mere ved de retter, hvor der skal fisk i, så det bliver ekstra lækkert. Sæt dig ned og lav en madplan, der findes også en masse glimrende apps og programmer til dette. Så behøver du ikke skrive en lang seddel. Nemt ikke?

De nemme løsninger

Der findes mange ”nemme” løsninger, når det kommer til fisk. En omgang dåsetun tæller jo også, og det kan man gøre rigtig lækkert med lidt skyr, salt og peber. Der er også makrel i tomat, der jo er rigtig sundt. Det samme gælder også indbagt laks, fiskefilet og rejer. Det behøver ikke at være så avanceret igen, og der er meget lækkert fisk, som du kan spise til forret eller bare til hovedret. Det er blot med at åbne øjnene op, når du er i supermarkedet. Fiskehandleren vil typisk også have nogle lidt ”nemme” ting.

Måltidskasse med fokus på fisk

Vil du gerne have andre til at klare arbejdet for dig, så er en måltidskasse den rette løsning. Der findes sågar nogle firmaer, hvor der er specielt fokus på måltider, som indeholder fisk. Det kan samtidig være en god måde til at få smagt nogle andre typer af retter, og nogle andre former for fisk, end det man kan få i supermarkedet. Det kunne være torsk, sandart, gedde eller ørred. Den fisk man kan få i supermarkedet er jo meget tun, rejer, makrel og laks. Der er bare så mange andre former for lækker fisk. En anden fordel ved en måltidskasse er også, at du sparer tid, fordi du ikke skal handle ind. Så kan du i stedet bruge denne tid på at dyrke din hobby eller være sammen med dine børn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.